Predmet poslovanja udruženja

Predmet poslovanja Udruženja je promicanje obavljanja djelatnosti članova Udruženja, tj. proizvodnja, prerada i promet mineralnih sirovina i obuhvaća sljedeće djelatnosti:

  • predstavljanje djelatnosti članova pred zakonodavnim i drugim državnim tijelima radi promicanja i zaštite njihova interesa putem predlaganja donošenja i primjene propisa i drugih mjera gospodarske politike,
  • utvrdivanje okvirne politike proizvodnje i prometa te podsticanje poslovnih odnosa na domaćem i stranom tržištu,
  • uskladivanje i bilanciranje proizvodnje i prometa po strukovnim grupama,
  • Opširnije...

Zašto se učlaniti?

Što dobivamo učlanjenjem u GIU PROMINS?

Učlanjenjem u GIU PROMINS postajete dijelom velike hrvatske rudarske zajednice. Članice unutar Udruženja razmijenjuju informacije, analiziraju stanje na tržištu, dogovaraju korektne poslovne odnose i razmatraju pitanja od zajedničkog interesa. Kao vodeća strukovna asocijacija u Hrvatskoj, pokušavamo se nametnuti tijelima državne uprave, ponajprije na pitanjima zakonske regulative. Zajedničkim akcijama putem Udruženja određene stvari mogu se pokrenuti i promijeniti za naše zajedničko dobro, dok individualni pokušaji obično završavaju na pokušaju. Što smo brojniji, to smo i uvjerljiviji.

Opširnije...

ODRŽAN PROMINS FORUM - SJEVERNA HRVATSKA


PROMINS FORUM -SJEVERNA HRVATSKA održao se  dana 07.06.2018. u hotelu Radnik, Trg Sv. Florijana 15, u Križevcima. Organizator skupa bio je PROMINS a domaćini tvrtka radnik d.d. dok je glavni sponzor bila tvrtka BELTEH.Osnovna svrha foruma bila je pojasniti i zajednički prokomentirati zakonsku regulativu vezano na tvrtke koje se bave eksploatacijom mineralnih sirovina i olakšati tvrtkama poslovanje u današnjem izazovnom okruženju i iz prve ruke dobiti odgovor vezano na rudarsku problematiku ali i inspekcijski nadzor kao i odgovarajuće naputke kako bi se mineralnim sirovinama gospodarilo na zakonit i društveno odgovoran način.

Tom prilikom su naši predavači iz ministarstva gospodarstva rada i poduzetništva, dr.sc. Dragan Krasić i g. Krunoslav Bašić pojasnili najnovije informacije vezano na problematiku u rudarstvu kao i inspekcijski nadzor, dok su dr.sc. Branimir Fuk i gđa. Tonćika Jarak iz ministarstva zaštite okoliša i energetike održali predavanja na temu građevnog otpada i inspekcije u tom području. Predstavnici struke g. Darko Jambreković i g. Darko Pranjić u svojim predavanjima su se osvrnuli na problematku koja opterećuje poduzetnike bilo da se radi o građevnom otpadu, regulativi, prostornim planovima i sve ono što trenutno opterećuje poduzetnika koji se bavi eksploatacijom i preradom mineralne sirovine. Skup je okupio 40 tak sudionika iz struke.

slikad

12 Lipanj 2018