U vremenu od 26-27.rujna 2014 održana je stručna ekskurzija 30-tak sudionika s ciljem povezivanja gospodarstvenika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine i izmjena iskustava osobito na polju eksploatacije mineralne sirovine. Bila je to dobra prilika da se uz stručno vodstvo domaćina posjeti Hidroelektrana JAJCE II na rijeci Vrbas te kamenolom Podmilaće i dobro upoznaju njegove karakteristike i način proizvodnje. Uz stručno vodstvo našeg domaćina g. Tihomira Radovca koji je ujedno i direktor Rudnici Boksita Jajce d.d., nakon ovog stručnog dijela, ostatak dana je bio predviđen za obilazak samog grada Jajca, posjet Franjevačkom samostanu te je dan završen svečanom večerom s gospodarstvenicima iz BiH.

Idući dan bio je predviđen za posjet Rudnicima Boksita Jajce d.d. i rijetka prilika sudionicima da nekoliko sati provedu u rudniku boksita te se upoznaju s načinom proizvodnje boksita, i svim problemima koje takva proizvodnja nosi za sobom.Nakon obilaska rudnika i prije samog povratka, ljubaznošću naših domaćina, održano je druženje s domaćinima u ugodnoj atmosferi njihove lovačke kuće ,što je ujedno još jednom bila prilika izmjeniti sve stručne teme, ali i način povezivanja u budućnosti na polju rudarstva.

Strucni-izlet 2 Strucni-izlet 1

Strucni-izlet 3 Strucni-izlet 4

Kreirano: 16 Studeni 2014
Hitovi: 1962

"PROMINS FORUM - DALMACIJA"
Split, hotel Radisson Blu Resort, 29.05.2014.

P R O G R A M

10:30-11:00 Okupljanje sudionika i piće dobrodošlice.

11:00-11:15 Uvodna riječ organizatora i pokrovitelja.

11:15-11:45 Izlaganje na temu: "OPTIMIZACIJA ODRŽAVANJA PROIZVODNE OPREME I SMANJENJE TROŠKOVA PRIMJENOM KOMPOZITNIH MATERIJALA", s predviđenim vremenom za pitanja i odgovore.

Kreirano: 16 Studeni 2014
Hitovi: 3704
Opširnije...: PROMINS FORUM - DALMACIJA

Gospodarsko interesno udruženje PROMINS (GIU PROMINS) i PROMINS d.o.o. uz prisutnost brojnih predstavnika iz državnih, znanstvenih i gospodarskih institucija te predstavnika renomiranih tvrtki iz područja rudarstva održalo je 13.12.2013, u hotelu Aristos, svečani rudarski ručak povodom 60 obljetnice osnivanja PROMINS-a. Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović potvrdio je svoj dolazak, ali je zbog iznenadne smrti g. Nelsona Mandele morao ispričati svoj izostanak. U njegovo ime, na svečanom ručku sudjelovala je gđa. Tamara Obradović Mazal, savjetnica za gospodarstvo i sektorske politike Europske unije u Uredu predsjednika.

Bila je to također i prilika da ova struka pokaže da je i u današnjim vrlo otežanim uvjetima poslovanja, očuvanje proizvodnje, radnih mjesta, ali i tradicija koja ovu struku prati, nešto što nam je svima prioritet.

Na samo početku, sukladno rudarskoj tradiciji, odsvirana je rudarska himna, a nakon toga su predstavnici PROMINS-a održali prigodno predstavljanje povijesnog puta PROMINS-a od 1953 pa sve do današnjih dana.

Na kraju je gđa. Tamara Obradović Mazal ukazala na važnost rudarske struke i očuvanja rudarske tradicije.

Predstavnici PROMINS-a uručili su prigodni poklon za predsjednika Republike Hrvatske koji je tom prilikom preuzela gđa. Tamara Obradović Mazal, a nakon toga je započelo druženje u neformalnoj i svečanoj atmosferi.

Sponzori skupa bili su Komop d.o.o. i ISEA d.o.o.

slika-1  slika-2

Kreirano: 11 Listopad 2014
Hitovi: 2066