U organizaciji BMCroatia uz stručnu suorganizaciju GIU PROMINS-a i HUP-a održan je 15.11.2017 Mineral Forum 2017 na temu:održivog gospodarenja mineralnim sirovinama i građevnim otpadom.Uz brojne predavače iz struke i državnih institucija i preko 150 sudionika, Mineral Forum se ponovno pokazao kao mjesto gdje stručna javnost iz rudarskog Sektora može čuti najnovije informacije ali i zakonsku regulativu iz tog područja. 

Kreirano: 15 Svibanj 2018
Hitovi: 4973

Promins u suradnji sa Društvom tehničkih vodilj i predsjednikom  dr Željkom Pogačnikom, organizirao je stručnu ekskurziju u Sloveniju.Cilj ekskurzije je bio dobiti uvid u problematiku mineralnih sirovina koje imaju naši susjedi a pri tome se posjetilo nekoliko kamenoloma kao što su Verd, Laže i Črnotiče te posjet Cementari Salonit u Anhovu te se dobio uvid u rudarsku problematiku kao što je pitanje transporta, stečajno preuzimanje, NATURA 2000 i sl. a primjeri toga su se pratili kroz navedene kamenolome. Također posjet je iskorišten kako bi s eposjetile Sečovljanske Solane te Škocijanske Jame. 

Kreirano: 15 Svibanj 2018
Hitovi: 4469

Dana 16.travnja 2015 održan je PROMINS FORUM- ISTRA u Pazinu u organizaciji PROMINS-a,  koji je okupio 60-tak sudionika iz sektora rudarstva s ciljem da se saznaju najnovije informacije  ali da se razmijene  stavovi  i problematika koji opterećuju ovu granu industrije. Uvodno je moderator skupa g. Darko Pranjić ukratko pojasnio aktivnosti i značaj samog udruživanja kako bi se djelovalo prema drugim institucijama  i kako bi se zajednički branili stavovi struke i koncesionara.

Kreirano: 15 Svibanj 2018
Hitovi: 11674
Opširnije...: ODRŽAN PROMINS FORUM - ISTRA