Rudarski ručak povodom 60 obljetnice osnivanja PROMINS-a

Gospodarsko interesno udruženje PROMINS (GIU PROMINS) i PROMINS d.o.o. uz prisutnost brojnih predstavnika iz državnih, znanstvenih i gospodarskih institucija te predstavnika renomiranih tvrtki iz područja rudarstva održalo je 13.12.2013, u hotelu Aristos, svečani rudarski ručak povodom 60 obljetnice osnivanja PROMINS-a. Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović potvrdio je svoj dolazak, ali je zbog iznenadne smrti g. Nelsona Mandele morao ispričati svoj izostanak. U njegovo ime, na svečanom ručku sudjelovala je gđa. Tamara Obradović Mazal, savjetnica za gospodarstvo i sektorske politike Europske unije u Uredu predsjednika.

Bila je to također i prilika da ova struka pokaže da je i u današnjim vrlo otežanim uvjetima poslovanja, očuvanje proizvodnje, radnih mjesta, ali i tradicija koja ovu struku prati, nešto što nam je svima prioritet.

Na samo početku, sukladno rudarskoj tradiciji, odsvirana je rudarska himna, a nakon toga su predstavnici PROMINS-a održali prigodno predstavljanje povijesnog puta PROMINS-a od 1953 pa sve do današnjih dana.

Na kraju je gđa. Tamara Obradović Mazal ukazala na važnost rudarske struke i očuvanja rudarske tradicije.

Predstavnici PROMINS-a uručili su prigodni poklon za predsjednika Republike Hrvatske koji je tom prilikom preuzela gđa. Tamara Obradović Mazal, a nakon toga je započelo druženje u neformalnoj i svečanoj atmosferi.

Sponzori skupa bili su Komop d.o.o. i ISEA d.o.o.

slika-1  slika-2

Kreirano: 11 Listopad 2014
Hitovi: 4381