Članovi - zašto se učlaniti?

Što dobivamo učlanjenjem u GIU PROMINS?

Učlanjenjem u GIU PROMINS postajete dijelom velike hrvatske rudarske zajednice. Članice unutar Udruženja razmijenjuju informacije, analiziraju stanje na tržištu, dogovaraju korektne poslovne odnose i razmatraju pitanja od zajedničkog interesa. Kao vodeća strukovna asocijacija u Hrvatskoj, pokušavamo se nametnuti tijelima državne uprave, ponajprije na pitanjima zakonske regulative. Zajedničkim akcijama putem Udruženja određene stvari mogu se pokrenuti i promijeniti za naše zajedničko dobro, dok individualni pokušaji obično završavaju na pokušaju. Što smo brojniji, to smo i uvjerljiviji.

 

Surađujemo s Hrvatskom gospodarskom komorom, Rudarsko-geološko-naftnim i Geotehničkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te s mnogim drugim znanstvenim i strukovnim institucijama u zemlji i inozemstvu. Pokrećemo zajedničke pravne akcije na zaštiti svojih interesa u suradnji s uglednim odvjetničkim društvom.

U Udruženju naše članice dobivaju stručne i pravne savjete, zatim usluge inženjeringa i konzaltinga u rudarstvu prilikom ishođivanja raznih odobrenja, izrade projektne dokumentacije, osposobljavanja osoba za zanimanje palioca mina i godišnje provjere tih osoba. Osim toga, učlanjenjem dobivate i dodatne pogodnosti, kao što su:

  • korištenje ureda u Zagrebu (s telefonom, telefaksom i internetom) i dvorane za sastanke, prema potrebi (posebno značajno za članice iz Zagrebu udaljenijih krajeva, prilikom poslovnih obveza u Zagrebu)
11 Listopad 2014